
Kategória:
Speciális receptek, Vegetáriánus
Létrehozva:
2020-05-22 16:47:35
Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde
Túrógombóc kezdőknek is!
1 óra pihentetés szükséges, de 1 éjszakát is lehet letakarva a hűtőben, és másnap már készítheted is, hiszen frissen a legfinomabb.
Túrógombóc
Hozzávalók:
0,5 túró (ha lehet házi)
csipet só
4 tojás,
kb. 8 ek búzadara
Kifőzéshez: egy fazékban sós víz,
Beleforgatáshoz: aranybarnára pirított zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót egy villával alaposan áttörjük a tojásokkal, meg egy csipet sóval.
Így egy igen lágy masszát kapunk, amibe elkezdjük belekanalazni a búzadarát.
Akkor van készen, ha közepesen lágy nokedlitészta állagú.
Be kell tenni a hűtőbe pihentetni legalább 1 órára, de lehet több is.
Lóbogó, sós vízben főzzük ki a gombócokat. Formázni lehet vizes kézzel is, lehet forró vízbe mártótt evőkanállal is.
Vigyázzunk, mert megnőnek. Először inkább csak kevesebb darabot tegyünk a fazékba. Kb. 10-12 perc után átfordítjuk a gombócokat, hogy a másik fele is megfőjön.
Újabb 8-10 perc után szűrőkanállal kiemeljük a vízből, alaposan lecsepegtetjük, és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!