Túrógombóc kezdőknek is!


Kategória:
Speciális receptek, Vegetáriánus

Létrehozva:
2020-05-22 16:47:35

Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde


Túrógombóc kezdőknek is!

1 óra pihentetés szükséges, de 1 éjszakát is lehet letakarva a hűtőben, és másnap már készítheted is, hiszen frissen a legfinomabb.

Túrógombóc

Hozzávalók:

0,5 túró (ha lehet házi)

csipet só

4 tojás,

kb. 8 ek búzadara

Kifőzéshez: egy fazékban sós víz,

Beleforgatáshoz: aranybarnára pirított zsemlemorzsa

Elkészítés:

A túrót egy villával alaposan áttörjük a tojásokkal, meg egy csipet sóval.

Így egy igen lágy masszát kapunk, amibe elkezdjük belekanalazni a búzadarát.

Akkor van készen, ha közepesen lágy nokedlitészta állagú.

Be kell tenni a hűtőbe pihentetni legalább 1 órára, de lehet több is.

Lóbogó, sós vízben főzzük ki a gombócokat. Formázni lehet vizes kézzel is, lehet forró vízbe mártótt evőkanállal is.

Vigyázzunk, mert megnőnek. Először inkább csak kevesebb darabot tegyünk a fazékba. Kb. 10-12 perc után átfordítjuk a gombócokat, hogy a másik fele is megfőjön.

Újabb 8-10 perc után szűrőkanállal kiemeljük a vízből, alaposan lecsepegtetjük, és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Jó étvágyat kívánok!