Kategória:
Édességek, Palacsinták, gofrik

Létrehozva:
2020-06-13 21:17:23

Recept írója:
Darázs Andrea Rita


Müzlis palacsinta

Palacsintatésztába gyümölcsös müzlit keverünk, és ilyen módon sütjük ki később.

Fehérlisztet –hozzáadva akár teljes kiőrlésű lisztet kb. 40 százalékban – vízzel, egy csipet sóval el kell keverni, míg palacsintatészta sűrűségű masszát nem kapunk (vegyük figyelembe, hogy a liszt egy húsz perces állás közben még sűrűsödik). Az egészhez a boltban kapható gyümölcsös müzlit szórunk, kb. 10-14 százalékban. A kedvencem az áfonyás.

 

Kb. 2 evőkanál olajat tehetünk a tésztához, hogy kevésbé süljön le.

 

Majd egy késhegynyi szódabikarbónát kell hozzáadni, vagy aki jobb szereti „kelten”, az egy kis instant élesztővel is dolgozhat, keveset kell az egész tésztához keverni. Az instant élesztővel ne hagyjuk sokáig (egy óránál tovább) állni a tésztát, mert „túlkel”.

 

Az így kapott tésztának jó, ha legalább 20-24 percet állhat, mert ilyenkor nem sül le rögtön a sütés megkezdésekor. A sütést alacsony hőfokon (80-100 °C) végezzük és a tészta mindkét felét átsütjük.

 

Tetszés szerint a tetejére pár csepp folyékony édesítőszert tehetünk illetve kakaóport, fahéjat. A fahéjat ez esetben inkább a tetejére szórom, mert a tapasztalatom szerint a serpenyőben kicsit leéghet.

 

 

Hozzávalók:

 

  1. fehér- és /vagy tönköly- és barnaliszt

 

  1. egy csipet só

 

  1. olaj a sütéshez (lehet extra szűz oliva)

 

  1. szódabikarbóna vagy instant élesztő

 

  1. gyümölcsös müzli

 

  1. a tetejére pár csepp édesítőszer, ha már megsült az étel

 

  1. kakaó vagy fahéj – szintén a kész étel tetejére szórni