Színes tavaszi rizs


Kategória:
Egyéb receptek, Köretek

Létrehozva:
2020-07-01 10:29:35

Recept írója:
Maricsek Istvánné


Színes tavaszi rizs

4 adaghoz 6dl víz, só, 30dkg előfőzött rizs, 1 újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10dkg nagyon zsenge héjas cukorborsó, 1 kis cukkini, 2 paradicsom, 2 ek olivaolaj, 1 dl főzőtejszin, só és bors, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyem apróra vágva. Sós ízben a rizst puhára főzzük, újhagymát zöldszárával együtt apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomjuk, a borsót és a cukkinit megmossuk, végeiket levágjuk. A cukkinit gyufaszál vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. Az újhagymát, fokhagymát, borsót, cukkinit az olajon közepes lángon kb 3 percig pároljuk. A paradicsomot hozzáadjuk, a főzőtejszinthozzáadjuk, és fedő alatt pároljuk kis lángon 3 percig. A főtt rizst a zöldségekhez adjuk, szóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, petrezselyemmel megszórjuk. A szolgáltatást