Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-07-19 15:45:32

Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde


Gulyásleves

Az igazi gulyásleves marhahússal készül, de készítettem már pulykacombból is, az jóval omlósabb, puhább lett. Gyerekek ez utóbbit jobban szeretik.

Hozzávalók: 

0,5 kg marhahús (nyak, lábszár)

1 nagyobb vöröshagyma

2 ek lecsó

1 ek vegeta

1 kk őrölt kömény

1 ek pirospaprika - a pörkölthöz.

A leveshez:

1 nagyobb sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 szem burgonya

1 karika zeller

1 karika karalábé

1 szelet kelkáposzta

Elkészítés:

A pörköltalapot elkészítjük, rátesszük a marhahúst, és megfőzzük. (Ezt előző nap is el lehet készíteni.) 

Hozzátesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Felöntjük 1,5 liter vízzel. Ízesítjük vegetával, sóval, őrölt köménnyel és petrezselyem zöldjével.

Puhára főzzük a zöldségeket, és ha szükséges, még ízesítünk rajta. Azon melegen tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok hozzá!