Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-07-19 16:22:27

Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde


Rizsleves

A képen kissé elbújtak a zöldségek a lébe, de a rizzsel és a kolbásszal nagyszerűen harmonizálnak. Felnőtteknek lehet csípős kolbászt is tenni bele!

Hozzávalók: 4-5 személy részére

2 közepes sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 közepes burgonya

karalábé, zeller ízlés szerint

10-15 dkg füstölt kolbász (Ízlés szerint felkarikázva, vagy negyedelve)

1 dl rizs

3 ek étolaj

vegeta,só

1,5 l víz

Elkészítés:

1. A rizst szűrőben megmossuk, lecsepegtetjük.  Az olajon 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Felöntjük 1,5 l vízzel. Vegetával, sóval ízesítjük.

3. Végül, mikor félkész a zöldség, hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, ami megadja az egész leves jellegét.

4. Puhára főzzük a zöldségeket, és még ízesítjük, ha szükséges.

Jó étvágyat kívánok hozzá!