Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-07-25 14:59:18

Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde


Erdeigyümölcs leves

Villámgyors üdítő leves a forró nyári napokon. Hűtve az igazi.

Hozzávalók:

Erdeigyümölcs mix (fagyasztott)

0,5 l tej /2 dl főzőtejszín 

kristálycukor ízlés szerint

1 csapott kávéskanál fahéj

1 tasak vaníliáscukor

1 csipet só

2 ek liszt

Elkészítés:

A fagyasztott gyümölcsmixet beleőntjük a fazékba, hozzáadjuk a csipet sót, 1 csapott kk fahéjat, a vaníliáscukrot és 7-8 ek kristálycukrot.

Felforraljuk. Takaréklángon 10 percig főzzük.

Közben elkészítjük a lisztből és a tejből/tejszínből a csomómentes habarást.

Lehúzzuk a tűzről a fazekat, és hozzáöntjük a habarást. Jól elkeverjük. 

Hígítani lehet még tejjel vagy vízzel, hogy ízlés szerinti sűrűségű legyen, valamint aki édesebben szereti, cukrot is lehet a végén is tenni hozzá.

Hűtve fogyasztva az igazi.

Jó étvágyat hozzá!