Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-07-27 14:55:35

Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde


Meggyleves

Nyári üdítő meggyleves

Hozzávalók: 

50 dkg frissen magozott meggy, vagy 1 üveg magozott meggy

cukor - ízlés szerint

1 csapott kk őrölt fahéj

tej/főzőtejszín és 1 púpos ek liszt a habaráshoz

Elkészítés:

A magozott meggyet a fazékba öntjük a levével együtt, rétesszük a fahéjat, enyhén megszórjuk cukorral, és összeforraljuk.

Takarék lángon főzzük 8-10 percig. Addig elkeverjük a tejet a liszttel csomómentes habarássá.

Aki krémesebben szereti, készítheti főzőtejszínnel is. 

A készülő levest lehúzzuk a lángról, hogy ne kapja össze, és hozzáadjuk a habarást. Megforraljuk 1-2 percre, és hútve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!