Tejszínes,tárkonyos csirkeragu leves


Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-08-02 13:24:32

Recept írója:
Sneider Rozália


Tejszínes,tárkonyos csirkeragu leves

A családom kedvence

Hozzávalók

2db csirkemell filé 

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1/2kg  vegyes zöldség

4ek olaj

ízlés szerint só

ízlés szerint bors 

ízlés szerint tárkony 

3db leveskocka

2dl főzőtejszín

1ek liszt

1/2db citrom (leve)

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemell filét apró kockára vágjuk.A vörös -és fokhagymát felaprítjuk.Egy nagy lábosban

felhevítjük az olajat,és fehéredésig piritjuk.Hozzáadjuk a zöldségeket és 10 percig dinszteljük.

Sóval, borssal,tárkonnyal és az aprított fokhagymával fűszerezzük.Azután felöntjük annyi vízzel amennyi

levest szeretnénk készíteni. Beletesszük a leveskockákat,felforraljuk.Addig főzzük,amíg minden alapanyag megpuhul.

Egy kis tálba öntjük a tejszínt, beleszórjuk a lisztet,és elkeverjük.Rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, simára keverjük,

majd a forrásban lévő leveshez adjuk.Forralunk rajta egyet, végül hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet-