Kategória:
Egyéb receptek, Befőtt, lekvárok, savanyúság

Létrehozva:
2020-08-06 21:48:53

Recept írója:
Sneider Rozália


Kovászos uborka

Nyáron nélkülözhetetlen savanyúság a házi kovászos uborka .A családom imádja.

Hozzávalok

2l víz

2púpos kanál só

Fokhagyma 

Kapor

Kenyér

Elkészítés

Az uborkát megsikáljuk körömkefével,levágjuk a két végét,mivel jó nagyokat válogattunk, bevágjuk őket,

majdnem teljes hosszukban.Langyos víz ,hozzáadjuk a sót . Az üveg aljára rakjuk egy jó nagy csokor kaprot, majd belerakjuk 

az uborkát.Beleszorjuk a megpucolt fokhagymát. Hagyunk annyi helyet, hogy bele szuszakoljunk egy szelet kenyeret, és öntsük fel a 

sós vízzel, úgy, hogy a kenyeret is teljesen ellepje.Az üveget nem kell lezárni, elég letakarni egy kistányérral.Mehet ki a kertbe.

Mert a kovászos uborka nem a napot, szereti hanem a meleget.Az uborkánk 3-4 nap múlva lesz jó,kóstoljuk bátran.Ha elkészült, tegyük 

át őket egy tiszta üvegbe,szűrjük rá a levet és tároljuk hűtőben.