Tepsis foszlós kakaós csiga


Kategória:
Tésztafélék, Kalácsok, kuglófok

Létrehozva:
2020-08-09 20:44:26

Recept írója:
Dani Janosne


Tepsis foszlós kakaós csiga

Mindenki szereti

HOZZÁVALÓK:

75 dkg finomliszt

4 evőkanál kristálycukor

1 csipet só

2 egész tojás

3 dl langyos tej

5 dkg élesztő

12 dkg olvasztott vaj

TÖLTELÉKHEZ:

5-6 dkg vaj

cukrozatlan kakaópor

porcukor

TETEJÉRE

1 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

 

ELKÉSZÍTÉS

Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy géppel lágy tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen hagyjuk a kétszeresére kelni. Lágy legyen a tészta, tehát adjatok hozzá még tejet, ha nem elég.

Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, amit vékonyra nyújtunk. Megkenjük az olvasztott vajjal, majd alaposan megszitáljuk porcukorral, majd kakaóporral, majd annyi porcukorral, hogy ki se látszódjon alóla a középső réteg kakaó. 

Végül feltekerjük, akár egy bejglit, majd felszeleteljük olyan két és fél - három centi vastagra, majd egy nagyobb méretű, kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket, szorosan egymás mellé, majd hagyjuk még 15 percet kelni. Ezután mehetnek a sütőbe, amit 180 fokra kell állítani.Ha szép aranyszínű a teteje, akkor kész. Tűpróba!