Húsleves sertés húsból


Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-08-15 19:40:30

Recept írója:
Sneider Rozália


Húsleves sertés húsból

A vasárnapi ebéd nélkülözhetetlen nélküle.

Hozzávalok

Csont,tarja(vagy ki miből szereti)

Sárgarépa 6db

Fehérrépa 2db

Karalábé 1/2db

Zeller1/4db

Hagyma 1db

Zöldpaprika 1db

Burgonya 3db

Só ízlés szerint

Bors ízlés szerint

Sáfrány ízlés szerint

Víz

Elkészítés

A megmosott csontos húst vagy húst hideg vízben oda tesszük főni.Mikor felfőtt a vízet leöntjük

a húsról és a húsokat is lemossuk vízzel és újra felengedjük hideg vízzel és feltesszük főni.

Előkészítjük a zöldségeket megpucoljuk és megmossuk őket,esetleg daraboljuk.

Ha a levesünk felfőt lehabozzuk és utána bele rakjuk a zöldségeket.Fűszerezzük sóval borssal

sáfrányal és letakarjuk.Amint felfőtt, levesszük a lehető legkissebb lángra,és adig főzzük amig minden

megfő a levesben.Mikor a húsunk majdnem kész bele rakjuk a burgonyát is és készre főzzük.Tetszés szerint tésztát főzünk hozzá.