Édes-savanyú csirke, rizzsel / a szósz bolti/


Kategória:
Főételek, Egytálételek

Létrehozva:
2020-08-23 11:20:49

Recept írója:
Sneider Rozália


Édes-savanyú csirke, rizzsel / a szósz bolti/

AZ UNOKÁIM NAGYON SZERETIK

Hozzávalók:

50dkg csirkemell filé

1dl olaj

só ízlés szerint

Szószhoz:

2 kis db vöröshagyma

5dl paradicsomlé

3ek ecet (10%-os)

3ek porcukor

2ek szójaszósz

1ek finomliszt

15dkg sárgarépa

340dkg ananászkonzerv

0.5dl napraforgó olaj

só ízlés szerint

Rizshez:

2bögre rizs(4dl)

só ízlés szerint

3ek olaj

8dl víz

Elkészítés

Rizs:

Kevés, forró olajon forgassuk át két csészényi (4dl)rizst.Sózzuk meg, és öntsük fel

négy csészényi meleg vízzel.Hagyjuk főni.Néha nézzünk rá és keverjük meg.Mikor a tetején

alig van víz zárjuk el és megpuhul a rízsünk.

Csirke

Kockázzuk fel e csikemellet. Sózzuk meg,és kevés olajon süssük fehérre.Ha kész tegyük félre.

Szósz

A hagymát vágjuk nagyobb kockára, és csipet sóval dinszteljük meg.A répát és az ananászt

leszámítva,keverjük össze egy tálban a szósz hozzávalóit.A répát csíkozzuk fel.Szórjuk a hagymára.

Öntsük a keverékre a paradicsomos szószt, idönként megkeverve főzzük, amig meg nem puhul a répa és az ananász.

Ha kész, keverjük hozzá a csirkét is, és 1-2 percig még főzzük.

És tálaljuk.