Kategória:
Egyéb receptek, Szószok, mártások, öntetek

Létrehozva:
2020-08-25 20:07:55

Recept írója:
Kiss Lászlóné Sachinger Tünde


Kapormártás/kaporszósz

A töltött tök elengedhetetlen kiegészítője, de egyéb sültekhez is nagyon finom!

Hozzávalók:

étolaj

4-5 ek liszt

cukor

2 dl tejföl

 1 húsleveskocka

5 ek kapor

és víz

Elkészítés:

Világos rántást készítünk olajjal és 4-5 evőkanálnyi liszttel. Csomómentesre keverjük, hozzáadunk egy húsleveskockát, 3-5 dl vizet, sót, cukrot és az apróra vágott 5 ek kaprot.

Újra felforraljuk. A tűzről levéve hozzáadunk 1 pohár tejfölt (2 dl) esetleg egy pici ecetet. (Ízlés szerint variálható az ízesítés.)

Jó étvágyat kívánok!