Kategória:
Főételek, Egytálételek

Létrehozva:
2020-08-26 17:01:10

Recept írója:
Sneider Rozália


krumplistészta

Finom és hamar elkészül

Hozzávalók

80dkg krumpli

50dkg tészta

1fej hagyma

1dl olaj

1tk pirospaprika

bors  só 1dl zsír

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagyobb serpenyőben a felaprított hagymát forró zsíradékban megpirítjuk,majd a tűzről lehúzva

meghintjük pirospaprikával.Hozzáadjuk a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát.Megsózzuk,

megborsozzuk,és kb 0.5dl vízet öntünk rá, majd saját levében fedő alatt, takarékon(néha megkevergetve)

puhára pároljuk.Közben a tésztát bő,sós vízben kifőzzük.Amikor megpuhult a krumpli, kissé összetörjük,

és összekeverjük a kifőtt tésztával.Szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk.Én kovászos ubival tálaltam.