Kategória:
Előételek, levesek, Levesek

Létrehozva:
2020-09-03 13:14:21

Recept írója:
H. Jenőné


Zöldbableves

Egy leves , de nagyon gyorsan

 Gyors leves

Mindannyiunk életében adódik olyan helyzet, amikor nem érünk rá, vagy valami miatt nem tudunk több időt tölteni főzéssel a konyhában.

Én az ilyen helyzetekre mindig tartok a fagyasztószekrényben egy kis alapanyagot.

Ilyenek a mirelit zöldségek és az előre elkészített mirelit gombócok és a grízgaluska.

Ezekből mindig egy kilósat veszek, mert abból tudok három-négy alhókalommal is főzni, ha valami nincs, akkor más zöldséggel mindig helyettesíthető.

 

Hát ilyen leves ez a mai zödbableves is.

Amiből készítettem?

Gyorsfagyasztott zöldbab, vegyes húsleves zöldség, de ezt más alapanyagokból is össze lehet rakni/ répa, pertrezselyem , zeller, karfiol stb, ami van./

Ezenkívül mirelit májgombóc, vagy húsgombóc.

 

Elkészítése:

Egy-két kanál lisztből  kevés olajjal, piros paprikával rántást készitek, felengedem  tetszés szerinti vízzel, majd belerakom a mirelit zöldségeket, ezt is tetszés szerinti mennyiségben.

Tehát zöldbabot, ebből többet, és a zöldségeket, ebbe tettem egy néhány kelbimbót és néhány kicsi karfiol rózsát is, valamint egy db meghámozott , apró kockára vágott burgonyát is.

Puhára főzöm. Beleteszek annyi gombócot amennyit szeretnék és ismét felforralom.

Ha nagyon híg, tehát véletlenül sok vízzel engedtem fel, akkor tehetünk rá egy kis habarást is. Aki szereti tejfölt is tehet bele.

Természetesen sóval, borssal paprikával ízesítjük közben.

Esetleg csípős gulyáskrémmel vagy karikára vágott zöldpaprikával.

Ha tejfölt nem tettünk rá akkor egy pici ecetet is tehetünk bele!

Ez a leves garantáltan fél óra alatt az asztalon van és egy fogyaszható tartalmas leves.

 

Jó étvágyat hozzá!