Gombás-sajtos rántott csirkemellfilé


Kategória:
Főételek, Egytálételek

Létrehozva:
2020-09-03 13:51:43

Recept írója:
Szabó Anikó


Gombás-sajtos rántott csirkemellfilé

Sok családban nagy kedvenc a rántott szelet. Lehet ismeritek ezt a változatot is...aki esetleg nem ismeri vagy nem kóstolta, próbálja ki.

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé

ízlés szerint só

Panírozáshoz:

Zsemlemorzsa

2-3 db tojás

Feltéthez:

1 ü. szeletelt gomba

1 db kis fej vöröshagyma

Ízlés szerint só, bors

ízlés szerint reszelt sajt

Körethez:

RIZSKÖRET:

1 db gyors rizs

1 db kis fej vöröshagyma

ízlés szerint só,bors,ételízesítő

BURGONYAPÜRÉ

1 kg burgonya

3 púpos ek. tejföl

Ízlés szerint só,ételízesítő

Elkészítés:

A csirkemellfilét alaposan megmosom, majd megsózom.

Mi nem használunk lisztet a panírozásnál, így csak tojásba és zsemlemorzsába forgatom.

Bő olajban kisütöm.

A köreteket a következőképpen készítem:

A rizsnek teszek fel vizet egy kis sóval. Amikor felforr, beleteszem a 2 zacskó rizst és 10-12 percig főzöm.

Majd szűrőre teszem és lecsepegtetem.

Megdinsztelem a hagymát, befűszerezem, és összekeverem a rizzsel, ha szükséges utánaízesítek.

A BURGONYAPÜRÉHEZ:

Megpucolom,megmosom és karikákra vágom a krumplit. Sós vízbe felteszem főni. Ha megfőtt, hozzáadom a tejfölt, fűszerezem, és pürésítem.

A GOMBA FELTÉTHEZ:

A gombát leszűröm,majd szintén hagymát dinsztelek, fűszerezem és hozzáadva a gombát, további 5-6 percig párolom őket együtt.

A rántott szeletekre halmozom a hagymás gombát, megszórom reszelt sajttal.

1.TIPP: A rizst általában "rendes" rizsből készítem, nem gyors rizsből.

Így készítem: Arányok 1 bögre(250 ml) rizs + 2 bögre víz kevés olajon picit megpirítom a rizst majd felöntöm a dupla mennyiségű vízzel, és fedő alatt főzöm, néha megkavarom.

Amikor eltűnik a víz, lezátom, és hagyom 20 percig, hogy teljesen magába szívja a vizet, így tökéletesre puhul.

Amikor ez megtörtént, a dinsztelt,fűszeres hgymát hozzákeverem.

2.TIPP: A megpakolt husikat tepsire is rakhatjuk, és kis fokon rámelegíthetjük a sajtot.


Ünnepi asztalon, vagy vasárnapi ebédnél is megállja a helyét.


Jó étvágyat!