Kategória:
Édességek, Édes sütemények

Létrehozva:
2020-09-03 14:03:11

Recept írója:
Szabó Anikó


Sárgabarackos talllér

Biztosan sokan ismeritek ezt a nagyon ízletes sütit. A boltok polcán megtalálható. Nos én kipróbáltam itthon elkészíteni, és igen finom lett.

Hozzávalók:

50 dkg liszt

fél cs. sütőpor

4 ek. cukor

fél citrom reszelt héja

25 dkg margarin

15 dkg tejföl

néhány csepp vanília aroma(1kk.)

1 db tojás

Tetejére:

15 dkg étcsokoládé

15 dkg lekvár

Elkészítés:

A tésztához a lisztbe elkeverjük a sütőport, a cukrot és egy csipet sót. Belereszeljük a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a margarint.

Hozzáadjuk a tejfölt és a vanília aromát, beleütjük a tojást, majd addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

Ha a tészta kész, kb 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát pihentetés után kb 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, majd kerek formával korongokat szaggatunk.

Ezeket tepsire rakjuk, majd kisütjük őket. Kb 10 perc.

A kész korongokat néhány percig hagyjuk hűlni. Közben az étcsokoládét megolvasszuk vízgőz felett és simára keverjük.

Mindegyik tésztakorongra teszünk 1 tk. lekvárt, majd megkenjük olvasztott csokival.

Hagyjuk megszilárdulni, és már tálalhatjuk is.


Jó étvágyat!