Sárgabarackos talllér
Biztosan sokan ismeritek ezt a nagyon ízletes sütit. A boltok polcán megtalálható. Nos én kipróbáltam itthon elkészíteni, és igen finom lett.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
fél cs. sütőpor
4 ek. cukor
fél citrom reszelt héja
25 dkg margarin
15 dkg tejföl
néhány csepp vanília aroma(1kk.)
1 db tojás
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
15 dkg lekvár
Elkészítés:
A tésztához a lisztbe elkeverjük a sütőport, a cukrot és egy csipet sót. Belereszeljük a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadjuk a tejfölt és a vanília aromát, beleütjük a tojást, majd addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
Ha a tészta kész, kb 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát pihentetés után kb 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, majd kerek formával korongokat szaggatunk.
Ezeket tepsire rakjuk, majd kisütjük őket. Kb 10 perc.
A kész korongokat néhány percig hagyjuk hűlni. Közben az étcsokoládét megolvasszuk vízgőz felett és simára keverjük.
Mindegyik tésztakorongra teszünk 1 tk. lekvárt, majd megkenjük olvasztott csokival.
Hagyjuk megszilárdulni, és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!