Kategória:
Édességek, Torták

Létrehozva:
2020-09-03 14:28:28

Recept írója:
Szabó Anikó


Bounty torta

A keresztlányom születésnapjára készítettem

Hozzávalók:

PISKÓTA:

8 db tojás

8 ek. cukor

6 ek. liszt

4 ek. kakaópor

1 cs. sütőpor

CSOKOLÁDÉKRÉM:

20 dkg ét-vagy tejcsoki

2 dl tejszín

KÓKUSZOS KRÉM:

7 dl tej

2 cs. tejszín ízű pudingpor

15 dkg cukor

20 dkg margarin

2 cs. vaníliás cukor

20 dkg kókuszreszelék

A TETEJÉRE:

10 dkg tortabevonó

1 ek. étolaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, közben adagoljuk hozzá a cukrot.

A tojássárgájákat keverjük habosra, majd adjunk hozzá egy kis fehérjehabot, lazítsunk rajta, majd adjuk hozzá a lisztes, sütőporos, kakaóporos keveréket.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A masszából 2 piskótalapot sütünk, tortaformában(mérjük le a masszát és felezzük el)

Ha megsült a formában hagyd kihűlni.

A CSOKIKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt melegítsd fel, de ne forrald! A darabolt csokira öntsd rá, és keverd addig, amíg el nem olvad benne a csoki.

Amikor teljesen kihűlt, tedd hűtőbe. Miután lehűlt a hűtőben, kézi mixerrel alaposan keverd el.

A KÓKUSZKRÉM KÉSZÍTÉSE:

A cukrot tedd fel 5 dl tejjel főni. A maradék tejben keverd el a pudingporokat. Ha felforrt a tej, öntsd hozzá a pudingos keveréket, és főzd készre.

Miután kész, még forrón keverd bele a kókuszreszeléket. Ha teljesen kihűlt, habosítsd lágy margarinnal.

A TORTA ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A tortaformát béleld ki az egyik piskótalappal. Először a csois krémet vidd rá, majd a kókuszos krémet. A kókuszos krémből tegyél félre a bevonáshoz és díszítéshez.

Majd fedd be a másik tortalappal. Vond be a tortát.

A tortabevonót olvaszd fel gőz felett, majd keverd el az olajjal.

Vond be a torta tetejét, majd tedd hűtőbe,hogy kicsit dermedjen meg, majd jöhet a díszítés tetszés szerint.

Majd újabb pár órás hűtés, akár egy egész éjszaka.

Szeletelve tálalom.


Jó étvágyat!