Kategória:
Főételek, Egytálételek

Létrehozva:
2020-09-03 17:03:07

Recept írója:
Szabó Anikó


Borsos tokány

Egyszerű, gyors és finom.

Hozzávalók:

50 dkg sertéslapocka

2 fej vöröshagyma

ízlés szerint só, bors

2 ek. étolaj

2 ek. sertészsír

2 dl hideg víz

2 ek. liszt

500g szarvacska tészta(vagy bármilyen körettészta)

Elkészítés:

A húst megmosom, majd kockákra vágom, olyan falatnyira.

Az olajon megpárolom, "kifehérítem" a húst. 

Engedni fog egy kis levet. Amikor már nincs rózsaszín hús, lezárom alatta a gázt.

A vöröshagymát apró kockákra aprítom, és a zsíron dinsztelem fedő alatt, én ilyenkor szoktam sózni, mert így hamarabb puhul a hagyma.

Borssal megszórom, ha egy kicsit megszalad a kezünk, nem gond, mert ennek az ételnek a bors a lelke. :)

Amikor elkészül a hagyma, ráborítom a húst, levével együtt, és annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje.

Amikor felforr, tartalékra vesszük, és kb háromnegyed óra alatt megpuhítjuk.

Amikor ez is megtörtént kb 1-2 ek-nyi lisztet szitálok rá(attól függ milyen sűrűre szeretnénk), és "puttyogósra" összeforralom.

A tésztát sós vízbe kifőzöm, leszűröm, és már tálalhatjuk is.

TIPP: Amikor kész van, fedővel lefedve hagyjuk kb 20 percig, hogy összeérjenek az ízek.


Jó étvágyat!