Univerzális tészta péksütikhez


Kategória:
Tésztafélék, Kalácsok, kuglófok

Létrehozva:
2020-09-04 10:41:34

Recept írója:
Szabó Anikó


Univerzális tészta péksütikhez

Ebből a tésztából készíthetsz ,fonott kalácsot, csigákat Ha sósat szeretnél belőle készíteni pl. kenyeret,perecet,akkor a cukor mennyiséget csökkentsük-csupán csak a kovászba kell a cukor.

Hozzávalók:

250 ml tej

2 ek. cukor

2 ek. élesztőpor

50 dkg liszt

20 dkg margarin

2 db tojás

Elkészítés:

A tej egy kis részét pohárba öntjük, belekeverjük az élesztőt 1 kk-nyi cukrot, majd megvárjuk még felfut.

A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ügyeljünk arra, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, így könnyebb vele dolgozni, hozzáöntjük a kovászt, és sima állagú tésztává gyúrjuk.

A tésztát hűtőbe tesszük(itt akár 2 napig is eláll) legalább félórára, és ezután már dolgozhatunk is vele.

Különböző alakúra formázhatjuk, majd a kész műveket 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük.