Kategória:
Édességek, Aprósütemények

Létrehozva:
2020-09-04 10:54:20

Recept írója:
Szabó Anikó


Linzer

Mindenképp ajánlom Neked is, mert ez a világ legpuhább linzere. Sütés után kb 3 óra elteltével már érezni, hogy puha, másnapra azonban teljesen megpuhul.

Hozzávalók:

75 dkg liszt

25 dkg porcukor

30 dkg zsiradék(15 dkg sertészsír+15 dkg hideg margarin)

1 cs. vaníliás cukor

1 cs. sütőpor

2 db tojássárgája

1 dl tej

ízlés szerint lekvár

Elkészítés:

A lisztet, porcukrot,vaníliás cukrot, sütőport elmorzsolom a hideg margarinnal. 

Hozzáadom a tojássárgájákat, a zsírt, és a tejet.

Összeállítom. Hamar összeáll.

Lisztezett deszkán kinyújtom kb fél cm vastagra, és kiszaggatom.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom, és szép világosra sütöm.

Aki szereti picit sötétebben, csak bátran, nálunk a hugom szereti, ha egy picit sötétebbre hagyok egy párat.

Az általunk választott lekvárral töltöm, és porcukorral meghintve tálalom.


Jó étvágyat!