Kategória:
Tésztafélék, Pogácsák, perecek

Létrehozva:
2020-09-27 20:39:40

Recept írója:
Gurzó Julianna


Sajtosrúd

Ropogós és sokáig friss marad ha fém dobozban tároljuk

HOZZÁVALÓK:

-50 dkg liszt

-25 dkg ráma

-  2 dl tejföl

-  1 csomag sütőpor

-  izlés szerint só

- 30 dkg trapista sajt fele a tásztába , fele a tetejére 

- 1 tojás "S"megkenni a tészta tetejét

Elkészités:

A lisztet átszitáljuk ,hozzá morzsoljuk a rámát bele tesszük a sót,a sütőport,

15 dkg sajtot és a tejföllel puha gyurható tésztát készitünk.

Téglalap formára nyújtjuk kb: 1-2 mm-re,megkenjűnk a felvert egész tojással,

meghintjűk reszelt sajttal majd derelye vágóval 10 cm hosszú kb:1 cm széles rudakat szabunk belőle.

Előmelegitjűk a sütőt 220 fokra  és sütőpapírral bélelt sütőlemezre téve kb.15 perc alatt pirosra sütjűk.