Oroszkém torta szelet
A családom nagyon szereti
Hozzávalók
A pikótához
12 drb tojás
12 ek cukor
12 ek liszt
2 tk sütőpor
A krémhez
8 dcl víz
ízlés szerint cukor
10 dkg mazsola (elhagyható)
rum vagy rum aroma
1 l habtejszín
1 csomag habfixáló(elhagyható)
Elkészítjük a piskótát
2drb 6 tojásos piskótát sütünk
6 tojás fehérjét a cukorral habbá verjük.Hozzáadjuk a tojássárgáját,végül
a lisztben elkevert sütőport is óvatosan a habhoz adjuk.Sűtőpapírral bélelt tepsiben
sütjük.
Elkészítjük a krémet
A pudingport a vízben csomómentesre elkeverjük,és megfőzzük ízlés szerinti cukorral.
Folyamatos keverés mellett kihűtjük.A habtejszínt kemény habbá verjük és a pudinggal
óvatosan összekeverjük,Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát is.Megtöltjük a piskótákat
a krémmel a tetejét is. Egy északára a hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük és
vaxpapírba csomagóljuk egyenkéntt.A tetejét tetszés szerint díszítjük.