Ízes palacsinta


 

Ízes palacsinta:

 

Hozzávalók:

            50-70  dkg liszt

        3-4  db lehetőleg házi tojás, attól szép sárga lesz a tészta

       1 liter tej  1,5 %

       só

       olaj 

       lekvár

       esetleg porcukor, majd a tetejére

Elkészítése:

        - 6-7 dl tejet a keverő tálba öntök,

        - 1-2 teáskanál sót teszek bele,

          beleteszem a 4db tojást,  majd botmixerrel összekeverem,

        - utána hozzáadom a lisztet és a maradék tejet és csomómentesre kikeverem.

        - Az állaga folyékony legyen.

          Ne sűrű, mert akkor kemény lesz a tészta és ne nagyon híg,

          mert akkor szakad sütés közben.

        - Ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel, esetleg vízzel!

        - Sütés előtt tegyünk a tésztába 0,3-0,5 dl étolajat. Keverjük bele!

        - Cukrot egyáltalán ne tegyünk bele, mert így nem ragad le sütés közben.

        - Serpenyőbe egy-két cent olajat teszünk és közepes lángon, vagy lejjebb, kisütjük a palacsintákat.

          Szeretem, ha van színe és jól át van sütve! Attól még kellemes és puha lesz a palacsinta.

       - Úgy mondják akkor jó a palacsinta, papír vékonynyságú. 

         Én másfél, kétszer vastagabbra sütöm mert úgy szeretjük.


A kész palacsintákra lekvárt kenünk és feltekerjük őket. A lekvár itt lehet cukros vagy cukormentes is!

Egymás mellé tányérra rakjuk.

Tetejét meghinthetjük porcukorral, de akkor elveszíti a sós tészta és a lekvár ízének a kellemes harmóniáját.

Frissen tálaljuk!

 

Jó étvágyat hozzá!


Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »