Ízes palacsinta
Ízes palacsinta:
Hozzávalók:
50-70 dkg liszt
3-4 db lehetőleg házi tojás, attól szép sárga lesz a tészta
1 liter tej 1,5 %
só
olaj
lekvár
esetleg porcukor, majd a tetejére
Elkészítése:
- 6-7 dl tejet a keverő tálba öntök,
- 1-2 teáskanál sót teszek bele,
beleteszem a 4db tojást, majd botmixerrel összekeverem,
- utána hozzáadom a lisztet és a maradék tejet és csomómentesre kikeverem.
- Az állaga folyékony legyen.
Ne sűrű, mert akkor kemény lesz a tészta és ne nagyon híg,
mert akkor szakad sütés közben.
- Ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk szódavízzel vagy szénsavas ásványvízzel, esetleg vízzel!
- Sütés előtt tegyünk a tésztába 0,3-0,5 dl étolajat. Keverjük bele!
- Cukrot egyáltalán ne tegyünk bele, mert így nem ragad le sütés közben.
- Serpenyőbe egy-két cent olajat teszünk és közepes lángon, vagy lejjebb, kisütjük a palacsintákat.
Szeretem, ha van színe és jól át van sütve! Attól még kellemes és puha lesz a palacsinta.
- Úgy mondják akkor jó a palacsinta, papír vékonynyságú.
Én másfél, kétszer vastagabbra sütöm mert úgy szeretjük.
A kész palacsintákra lekvárt kenünk és feltekerjük őket. A lekvár itt lehet cukros vagy cukormentes is!
Egymás mellé tányérra rakjuk.
Tetejét meghinthetjük porcukorral, de akkor elveszíti a sós tészta és a lekvár ízének a kellemes harmóniáját.
Frissen tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »