A palacsintát szinte mindenki szereti.

A palacsintát szinte mindenki szereti.


A palacsinta az egyik legfinomabb édesség, amit mindenki szeret. 

Egy nagyon  érdekes variációt mutatok, amelyhez nincs szükség tojásra és tejre. 

A palacsinta finom puha lesz, az állagáról nem lehet megmondani, hogy nincs benne tojás és tej. A sütése is nagyon egyszerű, nem ragad le, nem kell attól félni, hogy nehéz lesz megfordítani. Nagyon ízletes és természetesen ugyanúgy bármivel meg lehet tölteni, mint a megszokott palacsintát.  

Hozzávalók:

  • 400 ml víz,
  • 250 g liszt,
  • 50 g cukor,
  • 1 teáskanál vaníliás cukor,
  • csipet só,
  • 4 evőkanál olaj.
  • Tölteléknek bármi amit szeretünk.

Elkészítése:

Az alapanyagokat összekeverjük, egy kicsit állni hagyjuk, majd palacsintasütőben kisütjük.
Utána megtöltjük. Én most erdei gyümölcs dzsemmel ízesítettem.

Íme az eredmény: Finom, kellemes állagú palacsinta.
 


Egy kicsit színtelennek találtam, ezért a tészta másik felébe tettem egy késhegynyi kurkumát.


Az eredmény önmagáért beszél!


Ajánlom mindenkinek, készítse el!

Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »