Almás répatorta

Almás répatorta


HOZZÁVALÓK:

-13 dkg finomliszt,

- 13 dkg teljes kiőrlésű liszt

- 5 dkg zabpehely

- 3 db tojás

- 13 dkg xilit (nyírfacukor)

-1 csomag sütőpor

-3.5 dl író

-5 dkg dió(darált)

-5 dkg mazsola

-1 kávéskanál fahéj

-15 dkg alma

-15 dkg sérgarépa

-1evőkanál vaj(  a forma kikenéséhez)

-1 evőkanál zsemlemorzsa (a forma  előkészitéséhez)

ELKÉSITÉS:

- A sütőt előmelegitjük.(sütési mód: alsó-felső sütés)

- Egy tortaformát(ami 24 cm átméröjü) kikenünk vajjal,és megszórjuk zsemlemorzsával.

-A kétféle liszet a sütőporral, a zabpehellyel a fahéjjal összekeverjük.

-A tojásokat  a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk az írót.

-Az almát, a répát  meghámozzuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük.Az almát,

a répát, a mazsolát  összekeverjük, és a  liszteskeverékhez adjuk.

-A masszaát az előkészitett tortafotmába simitjuk, 160 fokon sütjűk .(Tűpróbáig!)

-Akkor szeleteljük ha kihült.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »