Almás répatorta
HOZZÁVALÓK:
-13 dkg finomliszt,
- 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 5 dkg zabpehely
- 3 db tojás
- 13 dkg xilit (nyírfacukor)
-1 csomag sütőpor
-3.5 dl író
-5 dkg dió(darált)
-5 dkg mazsola
-1 kávéskanál fahéj
-15 dkg alma
-15 dkg sérgarépa
-1evőkanál vaj( a forma kikenéséhez)
-1 evőkanál zsemlemorzsa (a forma előkészitéséhez)
ELKÉSITÉS:
- A sütőt előmelegitjük.(sütési mód: alsó-felső sütés)
- Egy tortaformát(ami 24 cm átméröjü) kikenünk vajjal,és megszórjuk zsemlemorzsával.
-A kétféle liszet a sütőporral, a zabpehellyel a fahéjjal összekeverjük.
-A tojásokat a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk az írót.
-Az almát, a répát meghámozzuk,nagy lyukú reszelőn lereszeljük.Az almát,
a répát, a mazsolát összekeverjük, és a liszteskeverékhez adjuk.
-A masszaát az előkészitett tortafotmába simitjuk, 160 fokon sütjűk .(Tűpróbáig!)
-Akkor szeleteljük ha kihült.
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »