Cigánypecsenye


Cigánypecsenye, ahogy mi szeretjük.

 
Hozzávalók:
 
    1-1,2 kg újburgonya
    4-6 szelet sertéskaraj vagy comb
    4-6 szelet füstölt szalonna
    1-2 db vöröshagyma
    Sütéshez olaj.  

Tálaláshoz: 
    lila hagyma
    paradicsom
    paprika
    petrezselyem zöldje
    só, bors, pirospaprika
    esetleg fokhagyma
 
 
Elkészítése:
 
Újburgonyát megtisztítom, hasábokra vágom, majd megsütöm olajban.
Szalonna szeleteket ízlés szerint megsütöm.

- majd:
A kisült zsír egy részében megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymákat,
utána bele teszem a kiklopfolt hús szeleteket, egy picit sütöm őket óvatosan forgatva, hogy a szeletek szépek legyenek.
Sóval, borssal esetleg préselt fokhagymával ízesítem, öntök rá egy kevés vizet,
lefedem egy kicsit, majd amikor a hús már kellően megpuhult, leveszem a fedőt és zsírjára pirítom.
Jó, ha a burgonya és a hús nagyjából egy időben készül el.
 
Utána tálalom ízlés szerint, a fenti zöldségekkel díszítve.
 
A burgonya és a hús alá, ha van tehetünk a tálba fejes saláta vagy fodros saláta leveleket.
Általában friss zöldségekkel, télen pedig vegyesvágott, vagy káposzta salátával tálalom.
 
Ebédre, vacsorára, a családnak, vendégnek kiválóan alkalmas.

Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »