Csicseriborsó-krémleves konzervből

Csicseriborsó-krémleves konzervből


Hozzávalók:

- 3-4 evőkanál olivaolaj

- 3 közepes sárgarépa

- 2 szál újhagyma  vagy egy kisebb csokor snidling

- 1 csicseriborsó konzerv

- 2 dl főzőtejszín

- 1 teáskanál őrőlt köménymag

- 1 csokor zöld petrezselyem

- fél citrom leve

- ízlés szerint só,bors

Elkészítése:

 Az olajon az apróra vágott répát megpároljuk,rászorjuk a zöldhagymát vagy a snidlinget.

 Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk,majd őrölt köménnyel megszórjuk.Másfél liter vizben 

 félig puhára főzzük.A csicseriborsó-konzervről leöntjük a levet,majd hozzáadjuk a répához, 

 és tovább főzzük.Amikor minden megpuhult,botmixerrel pűrésítjük,és a tejszinnel besűritjük.

 kevés citromlével ízetitjük.Pár csepp olivaolajat rácsepegtetve, kevés petrezselyemmel

 megszórva tálaljuk.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »