Csokis-Habos-Krémes


Hozzávalok:

- 300 g bármely téglalap alakú édes keksz

- 9 dl tej

- 2 csomag vanilia ízű főzős pudigpor

- 2 evőkanál liszt

- 2 csomag vaniliás cukor

- 3 db tojássárgája

- 10 dkg kristálycukor

- 4 evőkanál kristálycukor

- 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)

-  4 dl  cukrászhab (Meggle)

- 1 csomaghabfixáló

A csokimáz hozzávalói:

- 5 evőkanél porcukor

- 3 evőkanál kakaópor(cukrozatlan)

-15 dkg Rama margarin

- A tepsi métrete: 30 x 33 cm

Elkészités:

A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaniliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómenteten belekeverjük a

pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük,majd félre tesszük hülni.

Közben a margarint a 4 evőkanál cukorral habosra keverjük. A  cukrászhabot  ahabfixálóval kemény habbá verjük.

A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint, és  kézi mixerrel jól  összekeverjük. A tepsi aljára egy réteg kekszet rakunk,

szorosan egymás mellé.Szép egyenletesen a kekszre kenjűk a főzött krémet,arra pedig a kemény habot, 

A tetejét  egy újabb réteg  keksszel zárjuk,amit csokimázzal leöntünk.

A  csoki máz hozzávalóit  alacsony hőfokon összeolvasztjuk,és még melegen ráöntjük (simitjuk) a keksz tetejére.

A desszertet  a hűtöbe tesszük,és másnap, amikor már a kekszek megpuhultak, szép egyforma szeletekre felvágjuk

(kekszek mentén érdemes felvágni).

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »