Csokis-Habos-Krémes

Hozzávalok:
- 300 g bármely téglalap alakú édes keksz
- 9 dl tej
- 2 csomag vanilia ízű főzős pudigpor
- 2 evőkanál liszt
- 2 csomag vaniliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
- 4 dl cukrászhab (Meggle)
- 1 csomaghabfixáló
A csokimáz hozzávalói:
- 5 evőkanél porcukor
- 3 evőkanál kakaópor(cukrozatlan)
-15 dkg Rama margarin
- A tepsi métrete: 30 x 33 cm
Elkészités:
A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaniliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómenteten belekeverjük a
pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük,majd félre tesszük hülni.
Közben a margarint a 4 evőkanál cukorral habosra keverjük. A cukrászhabot ahabfixálóval kemény habbá verjük.
A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük. A tepsi aljára egy réteg kekszet rakunk,
szorosan egymás mellé.Szép egyenletesen a kekszre kenjűk a főzött krémet,arra pedig a kemény habot,
A tetejét egy újabb réteg keksszel zárjuk,amit csokimázzal leöntünk.
A csoki máz hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk,és még melegen ráöntjük (simitjuk) a keksz tetejére.
A desszertet a hűtöbe tesszük,és másnap, amikor már a kekszek megpuhultak, szép egyforma szeletekre felvágjuk
(kekszek mentén érdemes felvágni).
ReceptVilága receptek









ReceptVilága receptek









Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »
Helyi gasztró szolgáltatók

