Csülökpörkölt másképp

Csülökpörkölt másképp


 

Csülökpörkölt másképp:


Hozzávalók:

    1 db csülök,

    1 marék száraz tészta, kb. 15 dkg,

    2 db vöröshagyma közepes,

1-2 db kisebb babérlevél,

      kevés zöldborsó fagyasztott,

      só,

      bors,

      törött paprika,

      olaj, vagy egy fél kanál zsír,

      ecetes almapaprika.

 

Csülökpörkölt másképp!

Elkészítése:

- A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk ízlés szerint.

- A hagymát üvegesre dinszteljük az olajban, vagy zsírban,

- Majd beletesszük a húst és tovább dinszteljük egy pár percig.

- Sót, borsot teszünk bele ízlés szerint, majd egy kevés pirospaprikát is.

- Egyszer-kétszer átkeverjük, beletesszük a babérleveleket is, majd felengedjük vízzel, hogy

   bőven ellepje a húst.

- Szinte készre főzzük a húst.

Utána:

- Beletesszük a tésztát és a borsót. Ízlés szerint! Nem kell a súlyhoz ragaszkodni. 

- Ha kell utána ízesítjük, ha színe nem szép teszünk bele még egy kevés pirospaprikát.

- Ügyeljünk rá legyen elegendő víz rajta, mert a tészta sokat felvesz./Esetleg kevesebb tésztát

  tegyünk bele!/

- Készre főzzük!

- Egytálételként tálaljuk!  Tetejére ecetes almapaprikát szoktam tenni, ízlés szerint!

Ha szeretjük egy kicsit csípősen, akkor tegyünk bele egy pici csípős gulyáskrémet, 

vagy Erős Pistát!


A hétköznapok gyors ebédje.


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »