Cukkinis tepsis krumpli

Cukkinis tepsis krumpli


HOZZÁVALÓK:

- 50 dkg burgonya

- 35 dkg cukkini

- 15 dkg vastagabra vágott sonka

- 2 dkg vaj

- 5 dkg zsemlemorzsa

- 2 db paradicsom

- 2 evőkanál mascarpone (vagy natúr sajtkrém)

-  5 dkg  fata sajt

- 1,5 dl zsírszegény tejszin(főző)

- 3-4 evőkanál reszelt parmezán 

- friss kakukkfű,bazsalikom,izlés szerint  só, bors

Elkészítés:

 A burgonyát megpucoljuk, majd  a megmosott cukkival együtt vékony karikákra szeleteljük.

 Picit megsózzzuk, de óvatosan, mert a feta sajt is sós lesz. Egy kivajazott,

 zsemlemorzsával enyhén megszórt tepsibe  rétegezve lerakjuk. Kevés kakukkfűvel

 és bazsalikommal,borssal ízesitjük a rétegeket. A tetejére krumpli karikákat helyezünk,

 lezárásként pedig a mascarponét és a feta sajtot tesszük. Rálocsoljuk a főzőtejszínt, és

 bőven megszórjuk parmezán sajttal is. Alufóliával letakarjuk,majd 180 fokra előmelegített

 sütőben kb. 45-50 perc alatt összesütjük.A fóliát az utolsó tíz percre vegyük le.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »