Füszeres csirkemell paradicsomos szalszával

Füszeres csirkemell paradicsomos szalszával


Hozzávalók:

- 80 dkg csirkemellfilé

A páchoz:

- 3 teáskanál őrölt pirospaprika

- 1 púpos teáskanál őrölt bors

- 1 teáskanál cayenne-i bors

- 1 teáskanál oregano

- 1 kiskanál kakukkfű

- 1 teáskanál só

- 1 dl olivaolaj

A salsához:

- 3 fürtös uborka

- 5 paradicsom

- 1 tv paprika

- 1 vöröshagyma

Az  öntethez:

- 1 teáskanél kristálycukor

- 3 nagy bazsalikomlevél

- 2  teáskanál lime-lé

- 30 ml olivaolaj

- 1 csipet só

Elkészítés:

Elkészítjük a pácot.Csavaros üvegbe tesszük a fűszereket.Meglocsoljuk olajjal.Rázzuk  fél percig,

hogy jól elkeveredjen.

A filézett csirkemellet bedörzsöljük a páccal,majd  hagyjuk állni egy órát .

A salátához az őntetet szintén az üveges módszerrel  elkeverjük. Azért jó ez a módszer,

mert nem fröcsköl,és a rázástól szinte mozsárként működik az üveg.

Miután elkészült,a felkockázott zöldségekre öntjük.Hűtőbe tesszük.

A húst a pácból kivéve,lepirítjuk.majd fedőt rátéve puhára pároljuk.Érdemes sütés

a maradék páccal meglocsolni.

Tálaláskor a melleket kissé rézsút felvágjuk,majd az illatos salsával tálaljuk.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »