Füszeres csirkemell paradicsomos szalszával

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemellfilé
A páchoz:
- 3 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 púpos teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál cayenne-i bors
- 1 teáskanál oregano
- 1 kiskanál kakukkfű
- 1 teáskanál só
- 1 dl olivaolaj
A salsához:
- 3 fürtös uborka
- 5 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 vöröshagyma
Az öntethez:
- 1 teáskanél kristálycukor
- 3 nagy bazsalikomlevél
- 2 teáskanál lime-lé
- 30 ml olivaolaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Elkészítjük a pácot.Csavaros üvegbe tesszük a fűszereket.Meglocsoljuk olajjal.Rázzuk fél percig,
hogy jól elkeveredjen.
A filézett csirkemellet bedörzsöljük a páccal,majd hagyjuk állni egy órát .
A salátához az őntetet szintén az üveges módszerrel elkeverjük. Azért jó ez a módszer,
mert nem fröcsköl,és a rázástól szinte mozsárként működik az üveg.
Miután elkészült,a felkockázott zöldségekre öntjük.Hűtőbe tesszük.
A húst a pácból kivéve,lepirítjuk.majd fedőt rátéve puhára pároljuk.Érdemes sütés
a maradék páccal meglocsolni.
Tálaláskor a melleket kissé rézsút felvágjuk,majd az illatos salsával tálaljuk.
ReceptVilága receptek









ReceptVilága receptek









Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »
Helyi gasztró szolgáltatók

