Hideg gyümölcsleves
Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!
Hozzávalók 2 személyre:
3-4 db őszibarack
6-8 db szilva
Fűszerek:
fahéj, szegfűszeg,köménymag, kevés rum,
nádcukor, de jó a fehér kristálycukor is,
liszt vagy pudinpor
Elkészítése:
Szilvákat kettévágjuk, őszibarackokat meghámozzuk, tetszés szerinti darabokja vágjuk.
Beletesszük egy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és feltesszük főni.
Beletesszük a fűszereket is. Olyan arányban és annyit, amennyi ízlésünknek (tapasztalatunknak)megfelelő.
És a cukrot is. egy-két evőkanállal.
A gyümölcs gyorsan fő, vigyázzunk rá, hogy ne főjjön szét!
Készítünk rá vékony habarást, vagy a pudingporral besűrűsitjük a levest.
Ha forralás után nagyon sűrű lett , öntsünk rá kevés vizet és forraljuk ismét fel.
Beleöntünk 0,5 vagy egy dl rumot. Elkeverjük.
Hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »