Hideg gyümölcsleves


Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

     3-4 db őszibarack

     6-8 db szilva

     Fűszerek:

     fahéj, szegfűszeg,köménymag, kevés rum,

     nádcukor, de jó a fehér kristálycukor is,

     liszt vagy pudinpor

 

Elkészítése:

 

Szilvákat kettévágjuk, őszibarackokat meghámozzuk, tetszés szerinti darabokja vágjuk.

Beletesszük egy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és feltesszük főni. 

Beletesszük a fűszereket is. Olyan arányban és annyit, amennyi ízlésünknek (tapasztalatunknak)megfelelő.

És a cukrot is. egy-két evőkanállal.

 

A gyümölcs gyorsan fő, vigyázzunk rá, hogy ne főjjön szét!

Készítünk rá vékony habarást, vagy a pudingporral besűrűsitjük a levest.

Ha forralás után nagyon sűrű lett , öntsünk rá kevés vizet és forraljuk ismét fel.

Beleöntünk 0,5 vagy egy dl rumot. Elkeverjük.

Hidegen tálaljuk.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »