Húsos palacsinta

Húsos palacsinta


Palacsinta, hagymás húsos töltelékkel.

Ismét egy egyszerű étel, ami igen gyorsan elkészült.

Tegnap második fogásnak a hús sült pulyka felsőcomb volt kőrettel.

Fele hús megmaradt, fogalmam sem volt mit kellene készíteni  ma ebédre!

 

Jött az ötlet:

Púlykahúst lefejtettem a sült púlyka combcsontról vékony csíkokra , darabokra felvágtam.

Serpenyőben kevés baromfizsíron megdinszteltem két nagy fej vöröshagymát, hozzátettem a pulykahúst és volt még a tepsiben ahol tegnap sült a hús egy kevés kocsonnyás lé, szaft.

Ezt is hozzátettem ízesítettem kevés sóval és borssal, valamint kevés apróra vágott csípős zöld paprikával.

Összedinszteltem, addig amíg az állaga már nem volt híg. Darabos ugyan, de kenhető.

Félretettem.

Kevertem palacsinta tésztát.

3-4 dl víz, 3 tojás, só, pár kanál liszt és egy fél marék összevágott petrezsezsem zöldből.

Az állagát egy picit sűrűbbre hagytam mint az édes palacsintát szoktam.

Kisütöttem. Öt db palacsinta lett belőle. Tésztája nem túl vékony, hogy ne szakadjon ki.

Betöltöttem az elkészített tölteléket és melegen fogyasztottuk!

Finon lett, érdemes kipróbálni.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »