Intelligens krémes
Hozzávalók.
- 8 db "L" es tojás
- 30 dkg cukor ebből 20 dkg kritály és 10 dkg porcukor
- 15 dkg lágy margarin
- 9 púpos evőkanál liszt
- 1 liter tej
- 3 csomag vaniliás cukor
Elkészités:
A tojásokat szét választom:
A tojássárgájához hozzákeverem a kristátycukrot. a vaniliás cukrokat és a puha vajat
fehéredésig keverem.
Az átszitált liszthez hozzáadom a tejet és csomó mentesre keverem.
Összekeverem a két kikevert tál tartalmát.
Előmelegitem a sütőt 220 fokra közben kivajazom és liszezem a tepsit aminek a mérete kb: 20 x 30 cm
Keményhabot verek a tojásfehérjéből a porcukorral majd fakanállal a összekert tésztához teszem.
Beleöntöm az előkészitett tepsibe és kb.10-15 percig ezen a hőfokon sütöm,majd leveszem a sütöt
175- öt fokra es azon sütöm kb. 1 óra hosszat.
Akkor van kész ha már nem remegős a tepsi közepe!Porcukorral meghintem.
Ha kihűlt csak akkor szeletelem!
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »