Intelligens krémes


Hozzávalók.

- 8 db "L" es tojás

- 30 dkg  cukor ebből  20 dkg kritály és 10 dkg porcukor

- 15 dkg lágy margarin

-  9 púpos evőkanál liszt

-  1 liter tej

- 3 csomag vaniliás cukor

Elkészités:

A tojásokat szét választom:

A tojássárgájához hozzákeverem a kristátycukrot. a vaniliás cukrokat és a puha vajat

 fehéredésig keverem.

Az átszitált liszthez hozzáadom a tejet és csomó mentesre keverem.

Összekeverem a két kikevert tál tartalmát.

Előmelegitem a sütőt 220 fokra közben kivajazom és liszezem a tepsit aminek a mérete kb: 20 x 30 cm

Keményhabot verek a tojásfehérjéből a porcukorral majd fakanállal a összekert  tésztához teszem.

Beleöntöm az előkészitett tepsibe és kb.10-15 percig ezen a hőfokon sütöm,majd leveszem a sütöt

 175- öt fokra es azon sütöm kb. 1 óra hosszat.

Akkor van kész ha már nem remegős a tepsi közepe!Porcukorral meghintem.

Ha kihűlt csak akkor szeletelem!

 

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »