Karfiolkenyér


HOZZÁVALÓK:

- 2 bögre felapritott karfiol 

- 2 tojás

- 1 evőkanál darált mandula,vagy paleo liszt,vagy Norbi liszt

- só,bors bármilyen füszer izlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Melegitsd elő a sütőt 180fokra és tegyél sütőpapirt egy tepsire.Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt,mosd me,és tedd bele egy késes

apritóba.Addig morzsold,mig rizsszerű állaga nem lesz.Forralj fel egy lábos vizet,és mikor lobog a víz,dobd bele a karfiolt.

Főzd  egy opercig,majd szürd le.A morzsát tedd egy tiszta  konyharuhába és nyomkodd ki belőle  a felesleges vizet.

 

Tedd hozzá a tojást,mandulát és a füszereket,majd  formázz,kiss lapokat a sütőpapirra a keverékből.

Arra vigyázz,hogy ne legyen túl vékony,mert akkor nem tudod megfordítani. Süsd  10 percig, majd óvatosan

forditsd meg  és piritsd  még 7 percig a másik oldalát.Remek diétás kenyeret kapsz így.Vedd ki a sütőből

és hagyd kihűlni.Ha ropogósabban szereted ,egy palacsintasütőben kicsit  még egyesével  átpiríthatod.

Tálald piritott csirkecsíkokka, és zöldségekkel.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »