Karfiolos rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 2 db csirekemell
- 1 fej karfiol
- 15 dkg edámi sajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd foghagyma
- só,bors,szerecsendió,olaj
Elkészités:
A csirkemellett mossuk meg,és törölgessük szárazra papirtörlövel. Vágjuk kisebb kockára,és szórjuk meg sóval,borssal.
Egy serpenyőben hevitsünk fel olajat,majd rakjuk bele a húst, és piritsuk meg minden oldalát 10-12 perc alatt.
A karfiolt mossuk meg, szedjük rózsáira,dobjuk forrásban lévő vízbe.Főzzük hét percig, majd szűrjük le,csepegtessük le.
Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal,és rakjuk bele a karfiolt,majd arra mehet a csirkemell.Öntsük le a préselt
foghagymával,borssal,szerecsendióval összekevert tejszínnel,majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Előmeleített sütőben, 190 fokon süssük meg körülbelül 35 perc alatt.
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »