Karfiolos rakott csirkemell

Karfiolos rakott csirkemell


Hozzávalók:

- 2 db csirekemell

- 1 fej karfiol

- 15 dkg edámi sajt

- 2 dl tejszín

- 2 gerezd foghagyma

- só,bors,szerecsendió,olaj

Elkészités:

A csirkemellett mossuk meg,és törölgessük szárazra papirtörlövel. Vágjuk kisebb kockára,és szórjuk meg sóval,borssal.

Egy serpenyőben  hevitsünk fel olajat,majd rakjuk bele a húst, és piritsuk meg minden oldalát 10-12 perc alatt.

A karfiolt mossuk meg, szedjük rózsáira,dobjuk forrásban lévő vízbe.Főzzük hét percig, majd szűrjük le,csepegtessük le.

Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal,és rakjuk bele a karfiolt,majd arra mehet a csirkemell.Öntsük  le  a préselt

foghagymával,borssal,szerecsendióval összekevert tejszínnel,majd   szórjuk meg a reszelt sajttal.

Előmeleített sütőben, 190 fokon süssük  meg körülbelül 35 perc  alatt.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »