Krumplis Zsömle

HOZZÁVALOK:
400 gramm fehérliszt
100 gramm főtt burgonya
2 db tojássárgája
30 gramm cukor
1,2 dl tej
80 gramm vaj
1cso. száraz élesztő 7g.
1 teáskanál só
1 kávéskanál olaj
ELKÉSZITÉS:
A lisztet,sót, cukrot és a kihűlt főtt tört krumplit egy keverő tálba tesszük
+ két tojássárgájával együtt.A tejet összekeverem a szárazélesztővel utánna
rögtön a lisztes tállal összedolgozni, szép fényes tészta legyen.
Ha már elvált a tészta a tál falától hozzáadjuk a puha vajat ,majd
újra átdolgozzuk a tésztát.Utánna az olajat is beledolgozzuk a tésztába.
Cipóra formázzuk meleg helyen duplájára kelesztjük.Ha megkelt lisztezett deszkán
12 kis zsömlére osztjuk,sütőpapirral bélelt tepsire tesszük. Lenyomjuk a zsömlék tetejét kézzel,
folpackkal letakarjuk és kb. 30 perc pihentetés után tetejét kevés liszttel meghintjük.
Utánna előmelegitett sütő 180 fokon 20-30 perc alatt világosbarnára sütjük.
Több napig puha marad ha azonnal nem fogyna el.
ReceptVilága receptek









ReceptVilága receptek









Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »
Helyi gasztró szolgáltatók

