Krumplis Zsömle


HOZZÁVALOK:

400 gramm fehérliszt

100 gramm főtt burgonya

2 db tojássárgája

30 gramm cukor

1,2 dl tej

80 gramm vaj

1cso. száraz élesztő 7g.

1 teáskanál só

1 kávéskanál olaj

ELKÉSZITÉS:

A lisztet,sót, cukrot és a kihűlt főtt tört krumplit egy keverő tálba tesszük

+ két tojássárgájával együtt.A tejet összekeverem a szárazélesztővel utánna 

rögtön a lisztes tállal összedolgozni, szép fényes tészta legyen.

Ha már elvált a tészta a tál falától hozzáadjuk a puha vajat ,majd

újra átdolgozzuk a tésztát.Utánna az olajat is beledolgozzuk a tésztába.

Cipóra formázzuk meleg helyen duplájára  kelesztjük.Ha megkelt lisztezett deszkán

12 kis zsömlére osztjuk,sütőpapirral bélelt tepsire tesszük. Lenyomjuk a zsömlék tetejét kézzel,

folpackkal letakarjuk és kb. 30 perc pihentetés után tetejét kevés liszttel meghintjük.

Utánna előmelegitett  sütő 180 fokon 20-30 perc alatt világosbarnára sütjük.

Több napig puha marad ha azonnal nem  fogyna el.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »