Meggyes gombóc


 

Meggyes gombóc:

Hozzávalók:

 

70-80 dkg burgonya 

20-25 dkg liszt

40-50 dkg meggy

zsemlemorzsa

cukor

 

Elkészszítése:

 

Bugonyát megfőzzük, megtörjük, lehülni hagyjuk.

Liszttel, esetleg kevés vajjal tésztát készítünk belőle, majd kinyújtjuk és akkora kockákra szeljük, hogy kettő három kimagozott meggy beleférjen.

Kimagozott meggyet lecsurgatjuk, ha van kedvünk a mag  helyére tehetünk kockacukor darabot. 

Elkészítjük a gombócokat.

/ nem egyszerű össszeállítani őket, talán csak akkor, ha csak egy szem magozott meggyet teszünk bele./

Utána lassú tűzön vízben kifőzzük őket, a vízbe kevés sót teszek.

Amikor feljönnek a víz tetejére, kivesszük őket és pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk őket.

Ízlés zserint tálaljuk.

Én apró szemű kristálycukorral szoktam megszórni a tetejét.

 

Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »