Meggyleves egyszerűen

Meggyleves egyszerűen



Meggyleves egyszerűen

Hozzávalók:

      0,5-1,5 kg meggy, legtöbben aprószemű meggyból készítik, de mi a nagyszeműt szeretjük.

      cukor, liszt, vagy pudingpor, fahéj,

      1-2 szem szegfűszeg, aki szereti

      1-2 cl rum

 

Elkészítése:

 

Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy.

Én nem magozom ki, mert így tetszetősebb.

Ha több vízzel tesszük fel akkor nem lesz szép piros a kész étel.

Teszünk bele tetszés szerint cukrot, fahéjat.

Addig főzzük, amíg a meggyek egy kicsit megrepednek és a magja könnyen elválik a gyümölcs húsától.

Cukorból lisztből készítünk egy kis habarást , rátesszük, forrás után néhány percig főzzük.

Megkóstoljuk elég ízletes-e esetleg cukrot fahéjat teszünk bele utólag és a pici rumot is bele lehet tenni.

 

Lehűtjük és tálaljuk!

 

Jó étvágyat!

 

 

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »