Mézes, amarántos energiaszelet
HOZZÁVALOK:
- 10 dkg méz
- 2 evőkanál valódi barnacukor,
- 0,5 dl víz
- 1 evőkanál citromlé,
- 10 dkg pattogatott amarántmag
a tepsi kikenéséhez:
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- A mézet a cukorral és a vizzel,egy kisebb lábasban kevergetve 2 percig forraljuk. A tűzről lehuzzuk,először
a citromlevet,azután a pattogatott amarantot keverjük bele.
- Egy tűzálló tálat sütőpapirral kibélelünk,olajjal vékonyan megkenjük, majd a masszát nedves kézzel
30 x 18 centis, egyenletes vastagságú lappá simitjuk rajta.
- Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük,hogy megdermedjen, majd hosszában félbevágjuk, az így
kapott 9 centis lapokat jó ujjnyi széles hasábokra vágjuk.
- Száraz,hűvös helyen több napig eláll.
Kb: 40 darad lesz belőle
Elkészitési idő: 15 perc + dermesztés
1 darab: 25 kcal.
ReceptVilága receptek
ReceptVilága receptek
Helyi gasztró programok
További helyi gasztró programok »