Négyborsos paprikás csirkemell sonka házilag

Négyborsos paprikás csirkemell sonka házilag


Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 2 tk só
  • 1 ek fokhagymakrém

Páclé:

  • 1,5 dl olaj
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 cs őrölt négyborsos keverék
  • kicsi fokhagymakrém (ízlés szerint)
  • Elkészítése:A húst apróra kockázom és vagy ledarálom vagy botmixerrel pépesítem. Sózom, ízesítem a fokhagymával és alaposan összedolgozom.Folpackba csomagolom a masszát és feltekerem úgy, hogy rúd formája legyen és a hús sehol ne lógjon ki belőle. A húsrudat alufóliába is becsomagolom még.A húsrudat egy mélyebb jénaiiba teszem, aminek van fedele. A hús alá öntök kb 2-3 dl vizet, ráteszem a fedelét és 180 fokon kb 45-50 percig hőkezelem.Óvatosan kibontom a kész sonkát és még melegen körbekenem az előzőleg elkészített páclével (ízesített olajjal), majd hűtőbe teszem.Másnap szeletelve tálaljuk.
Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »