Párolt rizs


 

Párolt rizs.


Hozzávalók:


1,-   egység (bögre) rizs,

3.5  egység (bögre ) víz,

só, bors, esetleg babérlevél,

pici olaj.


Elkészítése:


A rizst megmosom, lecsurgatom,

A főző edénybe fél vagy egy evőkanál olajat teszek,

Beleteszem a rizst, kevergetve egy kicsit átpirítom,

Majd ráöntöm az összes vizet. 

Sót, borsot, babérlevelet teszek bele. Megkeverem.


Hagyom főni, lassú tűzön, eleinte 1x 2x kíméletesen megkeverem.

Amikor már megdagadtak a rizsszemek, elfőtt a leve, elzárom a tüzet alatta.

Lefedem! Hagyom tovább párolódni 10-15 percig.


Tálalás előtt kóstoljuk meg a rizsszemet, hogy át főtt-e teljesen.

Ha nem roppan a közepe, akkor készen van.


Akkor szép a párolt rizs, ha pörgős a rizs, tehát nincsenek összeregadva a szemek.

Ez sajnos nem mindig sikerül ilyen szépre, mert a rizs minősége sem egyforma és a főzésre is nagyon kell vigyázni, hogy hogyan csináljuk!

A képen is egy kicsit össze vannak ragadva a szemek, de ettől még nagyon finom.


 

Tálalhatjuk sültekhez, pörköltekhez vagy hús nélkül zöldségekkel.
Minden formában ízletes és laktató étel.


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »