Petrezselymes burgonya

Petrezselymes burgonya


Petrezselymes burgonya

 

Hozzávalók:
 
     1-1,2 kg burgonya
     1-2  csomó petrezselyem zöldje
     ízlés szerint só, és néhány evőkanál olaj
       
 
Elkészítése:
 
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét, de az utolsó  kb. egy dl hagyjuk rajta.
 
Utána:
      Tegyünk egy edénybe olajat,/ ha előzőleg rántott, vagy sült húst készítettük, akkor abból szűrjünk le egy keveset és azt  használjuk, mert rendkívül jó ízt ad a burgonyának.
    Öntsük rá a főtt burgonyát, fakanállal kíméletesen keverjük át majd
    Tegyük rá az előzőleg, megtisztított és apróra vágott petrezselyem zöldet és ismét keverjük át óvatosan. Ha szükséges tegyél bele egy kicsi sót!
    Ezt a műveletet lassú tűzön és kíméletes kevergetés mellett tegyük néhány / 2-5/ percig, mert egyébként lesül.
 
Mi kicsit puhábban szeretjük. Az állagát a főtt burgonyán hagyott lé mennyiségével szabályozhatod. 
Ha túl sok levet hagytál rajta, akkor tartsd kicsit tovább a tűzön kíméletes kevergetés mellett és elforrja a levét.
Megkapod a kívánt állagot.
 
Rántott szeletekhez, sültekhez rendkívül finom.

Jó étvágyat hozzá!
 
 
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »