Rakott savanyúkáposzta

Rakott savanyúkáposzta


Hozzávalók:

- 1 kg savanyú apró káposzta

- 60 dkg pulykacomb darálva

- 1 bögre kb:2,5 dl rízs

- 1 közepes fej vöröshagyma, zsír a hagyma dinszteléséhez,

- 0,5 liter tejföl

- 1 db egész tojás "L" es,

- só,bors,igény szerint piros tört paprika

Elkészítés:

Külön felteszem főni a savanyúkáposztát,de előtte kicsavarom a savanyú léből.

Annyi vízben ami ellepi,és puhára főzőm. Majd leszüröm a levet róla.

 Zsirban megpirítom a rízst és 2 szer annyi vízben megpárolom,picit sózom.

 Elkészitem a húst is.

Felaprítom a hagymát zsírban megdinsztelem,bele teszem a húst ,kifehérítem,

só,  bors , igény szerint piros törtpaprika, annyi vizet adok hozzá amiben puhára főzőm  a husit is.

Előkészítek egy 20 x 30  as tepsit a káposzta felét a tepsi aljába teszem,

arra rátaszem az összes rízst ennek a tetejére a husit szafttal,meghintem egy kis tejföllel

erre teszem a megmaradt káposztát .Az egész tojást összekeverem a megmaradt tejföllel és 

káposzta tetejére simitom.

A sütőben amit 220 fokra előmegítettem ,pirosra sütöm a rakott káposztát.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »