Rakott túrógombóc vanilia pudingban sütve

Rakott túrógombóc vanilia pudingban sütve


A szokásos módon begyúrom a túros  gombóc tésztát,de beteszem a hűtőbe pihenni.

Hozzávalok:

- 50 dkg tehénturó

- 125 gramm búzadara

- 1 teáskanál cukor

- 2 db tojás

- 1 kávéskanál só

-1 citromból nyert citromhéj

Közben egy jénait kivajazok 3 dl tejhez  adok egy csomag vaniliás pudindport,

kézi habverővel csomómentesre keverem.

- A sütőt előmelegítem 180 fokra.

-Két nagy doboz tejfölt 4 csomag vaniliás cukorral és  

-20 dkg porcukorral kikeverek.

-A tésztából vizes kézzel gombócokat  formálok,és NYERSEN belarakom

 a kivajazott jénaiba.

 Erre öntöm a pudingos tejet,majd a  tejfölt is.

 Letakarva 180 fokon 30 percig sütöm,ezután 160 fokon megpiritom a  tetejét.

 Porcukorral hintve tálalom, mellé még egy pohárnyi vaniliás cukorral kikevert tejfölt  adok.

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »