Rántott szelet, tört burgonyával

Rántott szelet, tört burgonyával


 

Rántott szelet, tört burgonyával


 
Hozzávalók 2-4 fő részére:
 
     4-8 szelet kicsontozott karaj
     4-6 db tojás
       zsemlemorzsa
       só, étolaj
 
 
Elkészítése:
 
- A karaj szeleteket előkészítem:

Én egészben szoktam vásárolni a karajt 1-1,2 kilogrammot, utána kicsontozom, majd szeletekre vágom. Így olyan vastag lesz ahogyan mi szeretjük.

A karajcsontból pedig ízletes húslevest lehet készíteni.

A hússzeleteket utána kiklopfolom. Csak lazán, mert a karaj nem igényel többet.

-Húst ha vékony szeletre vágtam, akkor nem ízesítem, ha vastagabbra akkor egy kicsit megsózom.

 Sütőedénybe pedig az olajat /6-8 decilitert mindenképpen/ majd forróra, de nem lobogóra hevítem.
 
-Tojásokat leütöm a teszek bele sót / egy picit többet mert a húson nincs/ és kikeverem simára másik tálkába zsemlemorzsát teszek

-A hússzeleteket előre nem bundázom be, csak közvetlen sütés előtt, amikor már teszem is az olajba.

 Egyszerre csak 2-3 szeletet, amennyi belefér az egyszerre olajba. Így lazább, omlósabb lesz a kész szelet.

 
Bundázás és sütés:

- A hús mind a kettő oldalát belemártom a lisztbe, utána a tojásba, majd  zsemlemorzsába. Utána azonnal az olajba      teszem.

-Ezt megismételem 3-4-szer.  Amennyi szelet belefér az olajba.

-Ha ismét felhevült az olaj, takarékra vesszük a lángot. A szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd csurgatótálba vagy

 papírtörlő kendőre helyezzük őket.

-Utána ugyanígy készítjük el a maradék szeleteket is.

-Ha nem fogyott el a tojás, akkor dobjál bele egy kevés zsemlemorzsát esetleg összevágott petrezselyem zöldet, keverd össze,

evőkanállal rakd az olajba, egy kicsit lapítsd meg és süsd ki azt is. Mindkét oldalát.


Hozzávalók:

 
1-1,2 kg burgonya
   1    csomag tea vaj
         só, díszítéshez petrezselyem zöld vagy paradicsom, vagy ami van!
       
 
Elkészítése:
 
Burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk ízlés szerint.
Sós vízben puhára főzzük, öntsük le a levét.

Tegyünk bele egy csomag tea vajat!
 
Törjük csomómentesre  a burgonyát és a vajat és ízesítsük tetszés szerint.
Én csak sót használok hozzá
 
Utána tálalom!
 
Bármilyen savanyúság, saláta adható hozzá!
Én legtöbbször céklával vagy savanyú uborkával, nyáron pedig tejfölös uborkasalátával tálalom.
 
 
 Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »