Sertés natúrszeletek vegyes körettel

Sertés natúrszeletek vegyes körettel



Valójában ez sertésflekken vegyeskörettel, de másképp!
Így is nagyon finom!

 

 Hozzávalók:

     1.) kis fej káposzta, leszelve,

     2.) 4-6 szelet kiklopfolt, sertéskaraj

     3.) 30-40 dkg konyhakész burgonya (jó a fagyasztott is)

     vöröshagyma 1db, fokhagyma 1 db, paprika 1db a díszítéshez.

     étolaj és fűszerek.


Elkészítése:

     1.)Párolt káposzta:

       1-1,5 evőkanál étolajat öntök a lábosba, sütőedénybe, felhevítem majd 2 evőkanál cukrot teszek bele.

       Szép aranysárgára karamellizálom, vigyázva, hogy meg ne barnuljon nagyon.

       Ha kész, ráteszem a leszeletelt káposztát, teszek bele sót, majd folyamatos kevergetés közben kellően megdinsztelem.

       Legvégén fél vagy egész evőkanál ecetet keverek bele. Izlés szerint. Érdemes a 10 százalékos ecetet használni.


     2.) Hús elkészítése:

       Sütőedénybe teszek 3-5 evőkanál étolajat, felhevítem,

       Beleteszem a karikára vágott vöröshagymát  és a nagyon vékonyra szelt 3-4 gerezd fokhagymát.

       Közepes lángon folyamatos kevergetés közben aranybarnára pirítom.

       Majd ráhelyezem a hússzeletek felét, kicsit megkapatom az egyik oldalát és utána átfordítom a másik felére.

       Majd a hús szeletek másik felét is hozzáteszem és ugyanígy kezelem.

       Szépen eligazítom a húsokat az edény aljában, vigyázva rá, nehogy leégjenek.

       Tetejüket sóval borssal fűszerezem, majd öntök rá annyi vizet, ami épphogy ellepi.

       Közepes lángon folyamatos forgatás mellett átpárolom a szeleteket, majd zsirjára pirítom őket.

       A víz elpárolog szinte egészen, a húsok kicsit szaftosak maradnak. Így a finom, ha nem lesz száraz a hús.


    3.) Sültburgonya elkészítése:

       Én mirellit hullámosra vágott burgonyát használtam, mert ez gyorsan elkészül.

       Olajat felhevítjük, beletesszük a burgonyát és aranysárgára sütjük.

       Ne hagyjuk ott, mert ez pár perc alatt elkészül.

       Utána kivesszük az olajból és egy kicsit megsózzuk, átrázzuk, hogy minden darab ízletes legyen.


Minden hozzávaló elkészült az ételhez. Kezdhetjük tálalni!

Tálalhatjuk egy nagyobb húsostálban is és így mindenki magának szed, de külön adagokban is.

Utána ízlés szerint díszítjük a tetejét szeletelt zöldségekkel.

Tetejét még fűszerezhetjük is, ha szükséges!


Jó étvágyat hozzá!

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »