Szalagos fánk



A fánk az egyik legkedveltebb kelt tésztánk.

Hozzávalók:

     50 dkg liszt

     2 dl tej

     5 dkg porcukor

     3 dkg élesztő

    2 db tojássárgája

    3 cl rum

    5 dkg vaj
    1 csipet só

    5 dl étolaj, a sütéshez.
 
 
Elkészítése:

   Tejből, lisztből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk.
   Langyos helyen felfuttatjuk.

   Porcukorral a tojássárgáját habosra verjük,
   Hozzáadjuk a rumot és a tejet is,
   Majd összedolgozzuk a vajjal és a kovásszal is.

   Megkelesztjük, majd kb. újnyi vastagságúra nyújtjuk.
   Szaggatóval kiszaggatjuk.

   Utána olajban kisütjük mind a két felét szép aranysárgára.
   
   

   Tetejét tetszés szerinti lekvárral vagy pudinggal ízesítjük.
   Majd a tetejét meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!
Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »