Tojásos lecsó debreceni kolbásszal

Tojásos lecsó debreceni kolbásszal


 

Tojásos lecsó

 Hozzávalók:

     5-10 dkg füstöltszalonna,

     egy csomag debreceni

     paprika, paradicsom

     vöröshagyma

     3-4 db tojás

     só, bors

 

Elkészítése:

     Füstöltszalonnát felkockázzuk apróra, kisütjük,

     Rátesszük a felkarikázott vöröshagymákat,üvegesre dinszteljük.

     Beletesszük a felvágott paprikát és két paradicsomot, pár percig dinszteljük, 

     Majd hozzáadjuk a maradék paradicsomot is, 

     És a felszeletelt debreceni kolbászokat is.

     Sót is teszünk rá. Elkeverjük.


Tovább dinszteljük.

     A paradicsomot azért nem egyszerre teszem bele,

     hogy ne főjjön szét az összes, legyenek benne paradicsom darabok is.

     Ha nem eresztett elég levet, önthetünk rá fél dl. paradicsomlevet esetleg vizet.

     Puhára főzzük, zsírjára pirítjuk.

     Rátesszük a felvert tojásokat.

     Kíméletes keverés közben készre sütjük, főzzük.

    Tálalhatjuk!

 

Egy kis Bónusz!

Gyors reggeli:

A fenti recept egyszerűen, de most fehér paprikával.

Serpenyőbe 1-2 evőkanál étolajra teszünk 1 vagy két  kisebb paradicsomot 3-4 paprikát felvágva, kicsit sózzuk, kevergetés közben megdinszteljük, (majd két felvert tojást melyet sóztunk is) ráöntünk.

Kíméletesen átkeverjük, majd tálaljuk. egy vagy két személyre elegendő.

Jó étvágyat!

Tetszett a cikk?

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

 

 

ReceptVilága receptek

További receptek »

 

 

Helyi gasztró programok

További helyi gasztró programok »

 

Helyi gasztró szolgáltatók

További helyi gasztró szolgáltatók »